Τα σκίτσα που βρίσκεικανείς στο διαδίκτυο για την εορτή της 25ης Μαρτίου είναι σαφώς περισσότερα από εκείνα της 28ης Οκτωβρίου και σε ανάλυση υψηλότερη, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευτικός να τα ενσωματώσει είτε σε προγράμματα εκδηλώσεων είτε ως στολίδι σε κάποια φωτοτυπία με ασκήσεις για το σπίτι. Φυσικά η χρήση ενός σκίτσου δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο εκεί. Είτε στην Ευέλικτη Ζώνη είτε ως σημείο αναφοράς για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι μαθητές έχουν εμπεδώσει κανόνες γραμματικής, ένα σκίτσο σίγουρα κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη διδασκαλία. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει η δυνατότητα για προβολή στον τοίχο με τη βοήθεια βιντεοπροβολέα.

Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισα να ανεβάσω στο δίκτυο μερικά που σάρωσα σε πολυ καλή ανάλυση από το παλιό βιβλίο Ιστορίας. Βρήκα επίσης ένα πολύ ωραίο σκίτσο του κρυφού σχολειού από το βιβλίο "25η Μαρτίου, Διπλογιορτή για την Ελλάδα" που το ιστολόγιο έχει εντάξει στις βιβλιοπροφορές (βλ. στο τέλος της εγγραφής). Τελευταίο άφησα ένα σκίτσο που παρουσιάζει την Παναγία επάνω από τα τείχη της Πόλης (κατάλληλο να στολίσει τους στίχους του Ακάθιστου Ύμνου)

Το γνωστό τραγούδι για τον Μακρυγιάννη που ερμήνευσε μοναδικά ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης θα το βρείτε επίσης στο τέλος. Το τραγούδι για την Μπουμπουλίνα και την μαντώ μπορώ να σας το στείλω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε ως mp3 είτε ως αρχείο wav.

Πάμε λοιπόν!

IMG_0031.jpg

IMG_0028.jpg

IMG_0024.jpg

IMG_0015.jpg

IMG_0013.jpg

IMG_0011.jpg

IMG_0008 (2).jpg

IMG_0007.jpg

ιστολόγιο Τέρα Άμου ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.jpg

ιστολόγιο Τέρα Άμου Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.jpg

ιστολόγιο Τέρα Άμου σκίτσο για την 25η Μαρτίου.jpg

ιστολόγιο Τέρα Άμου σκίτσα για την 25η Μαρτίου (2).jpg

ιστολόγιο Τέρα Άμου σκίτσα για την 25η Μαρτίου (3).jpg

Το Παιδομάζωμα

ιστολόγιο Τέρα Άμου σκίτσα για την 25η Μαρτίου.jpg

ιστολόγιο Τέρα Άμου Μπαρμπα - Γιάννη Μακρυγιάννη.jpg

τραγούδι λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και Μαντώ του Μαυρογένους.jpg

δείτε κι άλλο υλικό με κλικ εδώ

bar_desert.gif alt

120654-113891-coq018.gif
Μην ξεχνάτε όμως

Τρέχουν τρεις (3) βιβλιοπροσφορές!

@Για τα τρία αντίτυπα του βιβλίου ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Κώστα Μουρσελά που προσφέρουν οι εκδόσεις Πατάκη κάντε κλικ εδώ

@ Για τους τρείς τίτλους που προσφέρουν οι εκδόσεις Σταμούλη κάντε κλικ εδώ

@Για τα τρία αντίτυπα του βιβλίου "25η Μαρτίου, Διπλογιορτή για την Ελλάδα" που προσφέρουν οι εκδόσεις Ακρίτας κάντε κλικ εδώ